Formába öntjük és kisütjük.
Amikor kihűlt, a kívánt formára vágjuk.
Ezután még kettévághatjuk és ízlés szerint lekvárral, vagy krémmel tölthetjük (én nem tettem).
18dkg marcipánt két sütőpapír közé téve téglalap alakúra nyújtunk ( előtte színezhetjük ételfestékkel). Rátesszük a kivágott tortát és a marcipánt is körbevágjuk, majd a kivágott lapot a tésztára helyezzük.
A maradék marcipánból kb 3-4 cmes húrkát gyúrunk, majd kinyújtjuk.
Az így kapott "szalaggal" bevonjuk a torta oldalát, a felesleget kb a torta magasságában, éles késsel levágjuk, majd kézzel összedolgozzuk a süti tetején lévő marcipánnal.
Egy kis pohárba folyékony ételfestéket (vagy vízzel kevert, por alakút) teszünk és egy ecsettel kifestjük a tortát.
No comments:
Post a Comment