Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Saturday, January 30, 2010

Akármilyen formájú torta díszítése

Egy téglalap alakú, 15x25 cm-es , 4-5 cm magas alaphoz négy tojássárgáját, négy kanál vizet, 10 dkg cukrot összekeverünk, hozzáadunk 15 dkg olvasztott csokoládét, 15 dkg lisztet, és a tojások felvert habját.
Formába öntjük és kisütjük.
Amikor kihűlt, a kívánt formára vágjuk.



Ezután még kettévághatjuk és ízlés szerint lekvárral, vagy krémmel tölthetjük (én nem tettem).

18dkg marcipánt két sütőpapír közé téve téglalap alakúra nyújtunk ( előtte színezhetjük ételfestékkel). Rátesszük a kivágott tortát és a marcipánt is körbevágjuk, majd a kivágott lapot a tésztára helyezzük.



A maradék marcipánból kb 3-4 cmes húrkát gyúrunk, majd kinyújtjuk.



Az így kapott "szalaggal" bevonjuk a torta oldalát, a felesleget kb a torta magasságában, éles késsel levágjuk, majd kézzel összedolgozzuk a süti tetején lévő marcipánnal.




Egy kis pohárba folyékony ételfestéket (vagy vízzel kevert, por alakút) teszünk és egy ecsettel kifestjük a tortát.



No comments:

Post a Comment