Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Sunday, July 5, 2009

Részletek a magharsdhori éhség papíruszból



6. gyermekév, Ahet évszak, Thot hónap 4. napjának 5. órája. A gyermekcsoport felvonulása a szülői ágyhoz, mondván: Éhesek vagyunk, 5 óra telt el a napból!
A szülő -élet, üdv, egészség nekik- így kiáltottak: Menjetek ki, aludni akarok!
6. gyemekév, Ahet évszak, Thot hónap 4. napjának 5 és feledik órája. Ismét felvonultak a szülői ágy déli lábához, és így szóltak: Szülő - élet, üdv, egészség neki - az éhség elől és szomjúság elől jöttünk ide. Nincs müzli, nincs tej, nincs alma, nincs kenyér. Készítsetek ellátmányt részünkre. (...)
Ezen órában kiadatott részükre Ahet évszak, Thot hónapja 4. napjának reggelije.

6. gyermekév, Ahet évszak, Thot hónap 4. napjának 6. órája. Gyermekcsoport elvonulása. (...)

6. gyermekév, Ahet évszak, Thot hónap 4. napjának 6, és feledik órája. Gyermekcsoport jövése a szülő - élet, üdv, egészség neki -, így szóltak hozzá: Bizony nem csak azért vonultunk fel, mert éheztünk. Nagy mondanivalónk van! (...)
A szülő -élet, üdv, egészség neki - kiment, hogy meghallgassa szavukat.
Azt mondták, Nem térünk vissza vissza a nappaliba! Miért rakodtátok el a játékainkat?
És a szülő így beszélt: Ami a ti beszédeteket illeti, hát én, a szülő azért adok, hogy elvegyem? Nem adtam-e meg azt, amit a hozzám hasonló? Menjetek a szobátokba, ott vannak a játékaitok.
Az apa így szólt: Ne vonuljatok a szobátokba! Bizony adok nektek sakkjátékot és együtt játszhatunk. (...)

6. gyermekév, Ahet évszak, Thot hónap 4. napjának 8. órája. Gyermekcsoport felvonulása a szülőhöz - éle, üdv, egészség neki - mondván, Éhesek vagyunk!
A szülő -élet, üdv, egészség neki - kiment a konyhába, és ezen órában kiadatott részükre Ahet évszak, Thot hónapja 4. napjának második reggelije.....

2 comments: