Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Sunday, January 11, 2009

Ecce Homo!


Íme az ember! A homo sapiens sapiens. Sokáig törzsfejlődtünk, mire eljutottunk ideáig és a tudomány mai állása szerint most nincs tovább.
Én ezt viszont cáfolnál, élből 3 újfajta embertípust is meg tudok nevezni, ezek pedig: 1, homo ovis 2, homos histis 3, homo mobilis.
1. homos ovis

külső jegyek
: 108-109 cm magas, 18 kg, szőkéshajú, barnaszemű, arányos testfelépítésű, vékony csontozatú, fogazata teljes
jellemző viselkedésformái: még nem teljesen önálló, de tápláléka jelentős részét (gyümölcsök, tejtermékek, édesség) már képes egyedül beszerezni. Kitartó, ellenálló elsősorban felmenőivel szemben. Segítőkész, alapvetően jószándékú, bár nem hagyja ki az alkalmat, ha homo histis-t szekálhatja.

2. homo histis
külső jegyek: 95-96 cm magas, 15 kg, szőkéshajú, barnaszemű, testfelépítése hasonlít a homo oviséhoz, ám annál kicsit husisabb, fogazata teljes
jellemző viselkedésformái: eszik, alszik, hisztizik , a fennmaradó kevéske időben játszik és örül. Táplálékszerzésben még segítségre szorul, de arra már rájött hogy fejoldalrahajtással és egy jól irányzott mosollyal könnyen juthat némi ételhez (szalámiszelet, minifánk) boltokban és pékségekben.

3. homo mobilis
külső jegyek:74-75 cm magas, 8,5 kg, vöröses hajú, szürkés szemű, vékonycsontozatú, jellegzetes, ún. "bébipoci"-val rendelkezik, fogazata hiányos, jelenleg 2 db-ból áll.
jellemző viselkedésformái: halad. Alapvetően három módon, három féle irányba:I. elgurul oldalra II. saját tengelye körül körbe III. hernyózó mozgással előre.
Táplálkozást tekintve teljesen a szüleire van utalva, bár ez nem zavarja, mindent megeszik ami a szája elé kerül.

No comments:

Post a Comment