Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Tuesday, April 8, 2014

Azt hiszed

Amikor az embernek gyereke születik, a szoptatási demencia ellenére hamar rájön, hogy nincs az a méretú lakás/kocsi/kert, amit nem lehetne pillanatok alatt gyermekholmikkal megtölteni.
Mert mindenre szükség van. Még arra is, amire nem, mert mi van ha mégis....

Persze ahogy telik az idő, azt hiszed jobb lesz, hiszen egyre csökken a pelenkák, váltóruhák, készülékek száma. Igen  ám de  ezzel párhuzamossan egyre több játék lepi el a lakást.
A ember titokban persze nyomlál, de már velem is megesett, hogy a gyerekeim a kukából halászták vissza a, bár évek óta nem használt, de lelki fejlődésükhöz elengedhetetlen törött lábú lovat.

Persze ahogy telik az idő azt hiszed jobb lesz, mert azért előbb-utóbb csask iskolába kerül a gyerek és akor majd úgy is annyira túl lesz terhelve, hogy nem jutt ideje a felesleges vackok gyűjtésére.
Igen ám, viszont kelleni fog neki íróasztal, szék, új könyvespolc és természetesen tanszerek, amik szintén sok helyet foglalnak, és ha valmi logisztikai csoda folytán mindent sikerül elhelyezned, akkor úgyis jön egy agyament tanerő, aki megveted veled min. 14, az iskolában csak egyszer használatos, ám évekig tárolandó és sok helyet foglaló dolgot.

Persze ahogy tellik az idő, azt hiszed jobb lesz.
Azt hiszed.....

No comments:

Post a Comment