2. fél óráig pihentetjük a masszát, majd porcukros felületen kis rudakat formázunk belőle, amiket éles késsel kis darabokra vágunk, majd kézzel megformázzuk azokat. (én előre őrölt, mandulát vettem, mert nem tudtam, hogy a héja is bele lesz darálva, ezért vannak a pöttyök)
3. egy edénybe forró vizet (én vízforralóval forralom) öntünk, teszünk bele egy passzentos tálat (hogy ne szökjön el a meleg), amibe 20 dkg főzőcsokit, 10 dkg vajat és 1 tk olajat teszünk, majd olvadásig kevergetjük.
Amikor felolvadt, a vizet megint felforraljuk és visszaöntjük, hogy a máz folyékony maradjon.
4. a szaloncukor darabok villával egyenként a csokiba mártjuk, és sütőpapírra, vagy rácsra (már vennem kéne egyet) helyezzük.
5. amikor a máz megszilárdul, csomagolhatjuk is!
No comments:
Post a Comment