Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Friday, October 16, 2009

Főzzünk nagyapát!


Ma nagyapát fogunk főzni.

Hozzávalók:

1 nagyapa
1 anya
gyerek ízlés szerint

Elkészítési idő: több év

A nagyapa minőségére nagyon kell ügyelni.
A főzéshez nem megfelelő az ún "vajszívű" nagyapa, mert ez nagyon gyorsan puhul, és főzés közben könnyen elveszítheti aromáját.
Ezt a fajtát inkább nyersen, minden változtatás nélkül ajánlom az egész családnak.

Mi most egy kemény nagyapát fogunk főzni.
Első lépésben szüljünk egy gyereket. Lehetőleg olyat, aki nagy mozgásigénnyel, erős akarattal, és alacsony szófogadóképeséggel rendelkezik.
Nevelgessük szépen, saját igényeink szerint, és a nagyapa, gyermekre tett kritikus megjegyzéseit engedjük el a fülünk mellet, lehetetlen tanácsait pedig hallgassuk meg, majd ne fogadjuk el.
Hagyjuk a nagyapát, had főjön a saját levében!

Amíg a nagyapa fő, mi szüljünk még egy gyereket. Lehetőleg olyat, aki a nagy ellentéte; nyugodt, visszahúzódó, szófogadó.
Ezt is neveljük ugyanúgy, mint az elsőt., hogy látszodjon, mi eddig is jól neveltünk, nem ettől függ a gyerek személyisége.

Nagyapa ettől már puhulni fog - kevesebbet szól be(le) a gyereknevelésbe - de a főzési időt az is csökkenti, hogy látja, a nagyobb az idő múlásával izgő-mozgó babából, intelligens gyerekké vált, akivel már lehet "értelmes" dolgokat csinálni

Amikor nagyapa félpuhára főtt, ha lehet szüljünk még egy gyereket. Lehetőleg olyat, aki, amint képes mozogni, nem tágít nagyapa mellől, állandóan felkéredzkedik az ölébe, és hosszú percekig hozzábújik.

Ezzel nagypapa el is készült. Én minden körítés nélkül magában szoktam tálalni a családnak, de akinek úgy jobban tetszik, adhat mellé még 1-2 gyereket.

Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment