Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Thursday, July 9, 2009

Gyermekolimpia 1.


Szabadfogású kocsitartás

A jobb sarokban szőkén András (a szemén látszik, eleget aludt, jó formában van), a balban vörösen Iván. A nappali közepén, a szőnyegen a piros kisautó
Kezdődik a meccs.
A két versenyző elindul. András határozott léptekkel , Iván előbb ún "csirketartásban"(ez a technika szinte a védjegyévé vált, sokak emlékében él még, amikor először indult neki a pályának két lábon, kezei szorosan, csirkeszárny szerűen magához szorítva) kezdi, majd amikor látja, hogy vesztésre áll, egy ügyes beugrással megszerzi a kocsit.

András "AAAAANYAAAAAAA, elvette" kiáltással előbb óvást jelent be a bírónál (nem ez lenne a első meccse, amit harc nélkül vinne), majd a bírói ítélet után ("azé a kocsi, aki először szerezte meg") saját kezébe veszi az irányítást, hátulról megragadja ellenfelét, lehúzza a szőnyegről (10 pont), egy ugrásal a kocsinál terem, majd a hátával próbálja visszatartani az energikusan támadó Ivánt.

Iván egy darabig nyers erővel próbálja megoldani a dolgot, majd hirtelen felül (istenem, mit tud ez a fiú!) és taktikát vált, éktelnek ordításba kezd.
A bírók közbelép, és Iván javára ítéli a mérkőzést.

Az első félidőben az állás: András:Iván 0:1

Pihenésre nem sok idő marad, már itt is a második menet.
Iván egy darabig képes tartani az autót (kár, hogy nem láthatják ezeket a kecses, mégis erőt sugárzó kézfejeket!), de András nem adja ilyen könnyen fel, gyors, jól irányzott mozdulattal kirántja ellenfél kezéből a kocsit (micsoda mozdulat, kérem, micsoda mozdulat!) és megpróbálja megtartani azt.
Mivel Iván újabb támadásba lendül, András akkora taslit ad neki, hogy elveszíti egyensúlyát és elesik.
De milyen felesleges volt ez a mozdulat, fiú! Enélkül is simán meg tudtad volna taratni a kocsit!
Sajnos mindezt csak múlt időben, mert a bíró ekkora szabálysértés láttán lefújja a meccset. András eltiltást kap, így a következő két mérkőzésen egyáltalán nem játszhat.
A kocsi végül Ivánhoz kerül, így beáll a végeredmény:
András:Iván 0:2

Kedves olvasóim, mit is írhatnék, még?! Fordulatokban gazdag meccset izgulhattunk végig, kár, hogy András szabálytalankodása miatt gyorsan félbeszakadt.

No comments:

Post a Comment