Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Sunday, July 26, 2009

Egyszerű baracklekvár

Ennél már csak az egyszerűbb, ha az ember a boltban veszi meg.

Az tiszta munkaidő, a barack mennyiségtől függően 1-2 óra. Erre jön az egy napos állás, a 2 óra főzés és a 48 órás dunsztolás.

1. Küldjük fel a Zurunkat és gyerekeket a sárgabarack fára és szedessünk velük jó sok gyümölcsöt.
(a célra megfelel a szülőktől/szomszédtól kapott barack és a boltban/piacon vásárolt is)



2. vágjuk ketté a barackokat és magozzuk ki azokat (meghámozni nem kell!), majd mérjük le, és minden 1 kiló barackhoz vegyük ízlés szerint 35-50 dkg cukrot.

3. egy nagy lábos aljára terítsünk barackot, szórjunk rá cukrot, majd megint egy réteg barack, ismét cukort stb., amíg el nem fogy. A tetejére cukor kerüljön.



4. Fedjük le, és hagyjuk állni másnapig.

5. másnap főzzük kb egy órát, majd botmixerrel pürésítsük az egészet és főzzük tovább még egy órán keresztül.

6. Ezután töltsük üvegekbe és zárjuk le. Az üvegeket állítsuk a tetejükre, mert a bent maradt levegőnek így át kell mennie a forró masszán, így az is sterilizálódik. Meg állítólag ettől sűrűbb lesz a lekvár.



7. Ezután egy kosárban/ládában/ágyneműtartóban vastag takarókból készítsünk fészket, terítsünk rá egy régi törölközőt, majd tegyük rá a lekvárosüvegeket. Takarjuk jó vastagon be az egészet és hagyjuk a lekvárokat ebben a dunsztban legalább 48 órát.



Ezze az eljárással 9 hónapig biztosan eláll a cucc, hogy pontosan mennyi ideig azt nem tudom, a lekvárjaim max. eddig bírták a gyerekek mellett.

No comments:

Post a Comment