Gyerekek felülnézetből/ Kinder aus der Elternperspektive

Wednesday, April 29, 2009

A jól nevelt gyermek


A szülő hivatás szép és nemes, ám igen kemény feladat. Gyermekeinket szépre, s jóra nevelni nem egyszerű, ám ha megfogadjuk az alábbi jó tanácsokat, könnyen boldogolunk a legkomiszabb lurkóval is.

1. Ha gyermekünk hiszti céljából nyitja ki a száját, soha nem füldugót használjunk, mert ezzel csak számunkra szűnik meg a hanghatás, a szomszédok felé nem. Használjunk inkább ragasztószalagot!

2. Ugyan ezen okból soha ne küldjük a dühöngő gyermeket lehiggadás
céljából a szobájába, mert ott valószínűleg randarílozni fog. Ismét vessük be a ragaszószalagot. Ügyeljünk, hogy ne csak a kezét, de a lábait is szépen körbe tekerjük!

3. Ha a gyermek nem hajlandó megenni főztünk, ne édességmegvonással büntessük, mert ez elősegíti, hogy az édességet a jutalmazás eszközének tekintse csemetén, ami könnyen vezethet elhízáshoz. Enni nem akaró gyermeknek szerezzünk be egy kacsatöméshez használt tölcsért!

4. Állandóan összevesző, verekedő gyermekeinke bilincseljük össze! Az állandóü együtlét segít, hogy könnyebben bele tudják élni magukat a másik helyzetébe és, hogy új konfliktuskezelési technikákat dolgozzanak ki.

5. Fogmosást megtagadó csemeténknek ne adjunk enni. Hiszen ha nem lesznek piszkosak a fogai, nem is kell megmosnia azokat!

6. A házimunkában nem segítő gyermeket, életkorától függően küldjük 2-7 napra egy napközistáborba konyhai kisegítőnek.

Ezekkel a módszerekkel dresszírozzuk csemeténket 3-5 hétig, majd menjünk vele társaságba, és a büszkeséggel dagadó kebellel zsebeljük be a gyermeknevelésünkért járó bókokat!

No comments:

Post a Comment