A süti neve: rumos félhold
2. hozzáteszek 2 dl kefírt vagy joghurtot, 35 dkg sima, fehérlisztet és 15 dkg teljes kiőrlésű lisztet (na jó, lehet 50 dkg sima liszt is)
3. ezután belekerül késhegyni szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor), 1 kanál sk. vagy 1 zacskó bolti vaníliáscukor, végül a tojások keményre vert habja.
4. ezután két részre osztjuk a tésztát, az egyikbe 2-3 ek. kakaóport keverünk.
5. egy közepes tepsit (kb 40cmx25, ha kisebb, túl vastag lesz a süti, ha sokkal nagyobb, nehéz lesz szépen rétegezni .) bekenünk vízzel és kibéleljük sütőpapírral (a víz szépen ráragasztja a falára a papírt), majd beleöntjük a kakaós masszát. Ezután óvatosan, hogy össze ne keveredjenek, ráöntöm a tészta másik felét.
6. most jönne, hogy hány fok és mennyi idő a sütés, de NEM TUDOM, csak tippelek kb 180 fokon légkeveréssel/200 fokon hagyományosban, gázsütőben közepes hőfokon, mondjuk 30 perc. Érdemes kézközelben tartani egy hústűt, villát, kötőtűt, akármit és azzal szúrkálni, átsült-e.
7. amíg sül a, egy tálban kikeverünk 3 ek kakaóport, 25 dkg porcukrot, 1/2dl rumot (vagy 1/2 dl vizet és egy rumaromát).
8. ha megsült, azon forrón kivesszük, a 7. pontban elkészített mázhoz hozzáteszünk még 3 ek forróvizet és az egészet a még meleg sütire kenjük.
Technika: a süti közepére öntjük apránként a mázat, majd álldogálunk mellette és az oldalt lecsorgó öntetet kanállal minduntalan öszegyűjtögetjük és megint a süti közepére tessékeljük. Egyszer úgy is megszilárdul a kis ravasz....
9. ha ezután még van kedvünk egy pogácsaszaggatóval félhold -formákra vágjuk a sütit
10. ha minden jól ment ilyesmi a végeredmény:
No comments:
Post a Comment