Kétféle piskótalapot sütünk, 1 simát, és egy kakaósat.
1. a simához összekeverünk 3 tojássárgáját, 6 ek vizet, 5 ek porcukrot, 5 ek lisztet, késhegyni szódabikarbónát és a 3 tojás felvert habját (a felverés előtt tegyünk a fehérjéhez 2 ek vizet és egy csipet sót).
2. a kakaós ugyan így készül, annyi különbséggel, hogy nem 5 ek liszt, hanem 4 ek liszt, és 1 ek kakópor kerül bele.
3. A masszákat, külön-külön, 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és kisütjük, majd amíg hül, előkészítünk egy 20, egy 15, egy 10, és egy 5 cm, átmérőjü kerek fedőt, tányért, vagy poharat, esetleg papírból vágunk 4 kört.
Ezután szépen körbevágjuk:
A második tortalapnál érdemes a már kivágott piskótakarikákat alkalmazni, hogy később könnyebben lehessen összeilleszteni a kettőt.
Így:
Ezután 12 dkg (ha csak "ragasztóként" szolgál a krém) vagy 25 dkg (ha krémesebb tortát akarunk) margarint kikeverünk ízlés szerint porcukorral, és a vajas krémmel bekenjünk az egyik lapot és ráhelyezzük a másodikat, majd csokimázzal (10dkg étcsoki, 5 dkg margarin 3 ek olaj, mikróban, vagy vízgőz felett megolvasztva) bevonjuk.
No comments:
Post a Comment