Dino/sárkány torta
1. egy villa segítségével egy tálban összedolgozunk 10 dkg cukrot, 15 dkg margarint, 2 tojássárgáját és 5 dkg olvasztott étcsokit, majd hozzáteszünk 15 dkg lisztet és egy késhegyni szódabikarbónát
2. egy másik tálban, csipet sóval és 1 kk. vízzel felverjük a két tojásfehérjét, majd a csokis masszához adjuk
3. a masszát egy kis gyümölcskenyerformába (kb 10x24cm) öntjük (kb félig lesz tele), és 180 fokon (gázsütő 4-es) 25-30 percig sütjük (tűpróba!)
megjegyzés: a sütésidő előmelegítés nélkül értendő, előmelegített sütőben rövidebb ideig tart a dolog.
4. 20 dkg marcipánmasszához ételfestéket teszünk és jól kidolgozzuk, majd 10 percre betesszük a hűtőbe
megjegyzés: a szín tetszés szerinti, az intenzítása a festék mennyiségétől függ. A legjobb a por alakú ételszinező.
5. a masszát két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk
6. a kihült tortalapból összeállítjuk a sárkányformát, és a kinyújtott marcipánnal betakarjuk a süteménydarabokat. (a leeső marcipánvégeket újra összegyúrjuk, és kinyújtjuk, ha közben nagyon lágyulna, tegyük vissza pár percre a hűtőbe)
7. 2-3 ek porcukorból és némi vízből cukormázat keverünk és kidíszitjük vele a tortát.
megjegyzés: ez egy kicsit torta lesz, ezért nincs is krémmel töltve, ha túl száraznak találjuk magában, némi tejszínhabbal lehet feldobni.
No comments:
Post a Comment