Kicsit másképpen
1. csinálunk egy teljesen átlagos kókuszgolyó masszát.pl. 25 dkg kekszet ledarálunk, hozzáteszünk 5 dkg olvasztot margarint, 2 ek kakaóport, 10 dkg porcukrot, és annyi vizet/tejet hogy lágy, de nem ragadósz masszát kapjunk. (ebből a mennyiségből 20-25 kis süni lesz)
Rakhatunk még hozzá ízlés (és fogyasztóközönség) szerint kávét, lekvárt, rumot, rumosmeggyet, citromlevet.
2. A masszát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, ezután kis, egyik végükön keskenyebb hengereket formálunk belőle.
3. 10 dkg fehércsokit, 5 dkg porcukrot, 2 tk vizet felolvasztunk, majd ebbe belemártjuk a hengerek keskenyebb felét.
(a videót képzeletben 90 fokkal el kell fordítani)
4. A félkész művet megint a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, hogy a máz megdermedjen. Én sütőpapírra teszem száradni a munkáimat, mert a lecsöpögő csokimáz a papírról könnyen lejön, és megint fel lehet használni.
5. ezután a szabadom maradt részt belforgatjuk valamibe (kókusz, csoki, cukor, őrölt dió etc.). Majd szemeket és orrot (cukorgyöngyből, csokiból, marcipánból vagy bármiből, ami eszünkbe jut) teszünk a mázas részre...
6. ...és kész is a süni-farm!
No comments:
Post a Comment